Πολιτικη Απορρητου

Ενημέρωση για την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων

Εισαγωγή

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι για την εταιρεία «ΑΡΟΜΚΑ Α.Ε.Ε.» (εφεξής «Εταιρεία»), με έδρα στην Μεταμόρφωση Αττικής, επί της οδού Παπαδιαμάντη αρ. 6, Τ.Κ. 14452, e-mail: info@aromca.gr, τηλ: +30 2102835001, website: www.erreduemakeup.com, η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών μας έχει πρωταρχική σημασία. Για το λόγο αυτό λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα για να προστατέψουμε τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε και να διασφαλίσουμε ότι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων πραγματοποιείται πάντοτε σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που τίθενται από το νομικό πλαίσιο, τόσο από την ίδια την εταιρία, όσο και από τρίτους που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό της εταιρίας.

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή την παρούσα πολιτική απορρήτου γιατί σας ενημερώνει για τα δικαιώματά σας και τον τρόπο και το εύρος της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από το site μας, το οποίο έχει πλήρως συμμορφωθεί με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (2016/679).

H Εταιρεία δημιούργησε την παρούσα ιστοσελίδα με μοναδικό σκοπό την γρήγορη και αποτελεσματική πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των πελατών - χρηστών της. Η πρόσβαση και χρήση της παρούσας ιστοσελίδας υπόκειται σ’ αυτήν την Πολιτική Απορρήτου, στους Όρους και Προϋποθέσεις Χρήσης, καθώς και στις διατάξεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων βάσει του εφαρμοστέου ελληνικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου. Η ιστοσελίδα www.erreduemakeup.com είναι απλή και φιλική στη χρήση της, ενώ εμπεριέχει όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης της, ώστε αυτοί να είναι προσιτοί, σαφείς και εύληπτοι από τον εκάστοτε χρήστη.

Υπεύθυνος Επεξεργασίας – Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Η εταιρία «ΑΡΟΜΚΑ Α.Ε.Ε.», με έδρα στην Μεταμόρφωση Αττικής, επί της οδού Παπαδιαμάντη αρ. 6, Τ.Κ. 144 52, e-mail: info@aromca.gr, τηλ:+30 2102835001, website: www.erreduemakeup.com ενημερώνει ότι, για σκοπούς άσκησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, προβαίνει σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των χρηστών – πελατών της ιστοσελίδας της, σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, εφεξής «Κανονισμός»), όπως ισχύει.

Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων επικοινωνήστε με την Εταιρεία στο email: gdpr@aromca.gr και στο τηλ. 210-2835001 ή απευθείας με την Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων (DPO): Γεωργία Μπέκα με e-mail: gbeka@aromca.gr, τηλέφωνο: 210-2835001.

Συλλογή δεδομένων από ανηλίκους κάτω των 16 ετών:

Αν είστε κάτω των δεκαέξι (16) ετών μπορείτε να περιηγηθείτε στον ιστότοπο, αλλά δεν μπορείτε να μας παρέχετε προσωπικά δεδομένα ούτε να προβείτε σε παραγγελίες προϊόντων. Τα προϊόντα που προσφέρουμε απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες και όχι σε παιδιά ή ανήλικα κάτω των 16 ετών. Για τον λόγο αυτό δεν συλλέγουμε εν γνώσει μας προσωπικά δεδομένα από άτομα μικρότερα των 16 ετών. Εάν είστε κάτω των 16 ετών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το site μας, μόνο με την συμμετοχή και την έγκριση ενός γονέα ή κηδεμόνα σας.

Ποια Δεδομένα σας συλλέγουμε;

Για να επιτευχθεί η καλύτερη εξυπηρέτησή σας, είναι σημαντικό εσείς, ο χρήστης-πελάτης μας, να καταλάβετε ότι πρέπει να μας παρέχετε συγκεκριμένες προσωπικές πληροφορίες που αφορούν την διεκπεραίωση των επιλεχθεισών από εσάς υπηρεσιών μας και οι οποίες πληροφορίες διαφυλάσσονται απόλυτα από εμάς. Παρακαλούμε σημειώστε ότι εάν δεν μας παρέχετε αυτές τις πληροφορίες, δεν θα μπορέσουμε να σας παράσχουμε τις αντίστοιχες υπηρεσίες και προϊόντα, ήτοι δεν θα μπορούμε να έχουμε άμεση και ουσιαστική επικοινωνία μαζί σας, να σας παράσχουμε απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτετε και τέλος να σας εξυπηρετούμε και να εκτελούμε τις παραγγελίες και τυχόν επιστροφές σας. Εάν επιθυμείτε να μην συλλέγουμε τέτοιες προσωπικές πληροφορίες από εσάς παρακαλούμε να μην μας παρέχετε τέτοιες πληροφορίες.

Ειδικότερα, φροντίζουμε να συλλέγουμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα Δεδομένα σας, τα οποία είναι κατάλληλα και σαφή για τον σκοπό που προορίζονται. Αυτά τα Δεδομένα περιλαμβάνουν τα εξής:

• Δεδομένα για την δημιουργία λογαριασμού χρήστη στον διαδικτυακό τόπο

Υποχρεωτικά στοιχεία: Όνομα, επώνυμο, ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail), τηλέφωνο, διεύθυνση 1η, πόλη, χώρα, περιφέρεια/περιοχή, κωδικός χρήστη και επιβεβαίωση κωδικού. Επίσης για την δημιουργία λογαριασμού απαιτείται υποχρεωτικά να επιβεβαιώσετε ότι έχετε διαβάσει και αποδέχεστε τους Όρους και Προϋποθέσεις χρήσης του site όπως επίσης και την παρούσα πολιτική απορρήτου.

Προαιρετικά στοιχεία: Επωνυμία, διεύθυνση 2η, ταχυδρομικός κώδικας και επιλογή λήψης newsletters.

Με την δημιουργία λογαριασμού σύμφωνα με τα παραπάνω και την αντίστοιχη συγκατάθεση σας, θα μπορείτε να πραγματοποιείτε πιο γρήγορα και πιο εύκολα τις μελλοντικές αγορές σας καθώς θα προβαίνετε στις επόμενες παραγγελίες σας χωρίς να χρειάζεται να καταχωρείτε εκ νέου τα στοιχεία σας. Θα μπορείτε να απολαμβάνετε πλέον μία βέλτιστη εμπειρία με πρόσβαση στα στοιχεία του λογαριασμού σας, στο ιστορικό των παραγγελιών σας και την πορεία των εκκρεμών παραγγελιών σας και θα έχετε επιπλέον την δυνατότητα να αποθηκεύετε τα αγαπημένα σας προϊόντα στην make up list σας και σε όλες τις ρυθμίσεις που προσφέρονται στην σελίδα αυτή. Έτσι θα αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα σας τα προσωπικά στοιχεία και διευθύνσεις σας, ώστε να μπορείτε να τα συμπληρώνετε και να τα τροποποιείτε κατά περίπτωση.

Newsletters

Μέσω της δημιουργίας λογαριασμού χρήστη και με την παραχώρηση των ανωτέρω δεδομένων σας, μπορείτε επίσης όπως αναφέρθηκε και εφόσον επιθυμείτε να λαμβάνετε τα newsletters (ενημερωτικά μηνύματα) της Εταιρείας. Για την λήψη, συνεπώς, των newsletters δεν απαιτείται κανένα άλλο στοιχείο πέραν αυτών που έχετε ήδη δηλώσει κατά την δημιουργία του λογαριασμού. Τα newsletters της Εταιρείας περιλαμβάνουν νέα της, πληροφορίες για τις δραστηριότητες, τα προϊόντα της, τους πελάτες της και σχετικό προωθητικό, ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό κάθε είδους επικοινωνίας (έντυπης, e-mail, τηλεφωνικής κλπ) από τα προϊόντα Erre Due που εκπροσωπούνται αποκλειστικά στην Ελλάδα από την Εταιρεία μας. Συνεπώς, εφόσον επιθυμείτε να λαμβάνετε τα newsletters της Εταιρείας, τα οποία περιλαμβάνουν νέα της Εταιρείας, πληροφορίες για τις δραστηριότητες, τα προϊόντα της, τους πελάτες της και σχετικό προωθητικό και διαφημιστικό υλικό, θα πρέπει να δημιουργήσετε λογαριασμό χρήστη και να επιλέξετε την λήψη newsletters, ώστε με την αντίστοιχη συγκατάθεσή σας, να μπορείτε να απολαμβάνετε όλες μας τις ενημερώσεις και προσφορές που αποστέλλουμε μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων και μηνυμάτων κειμένου μέσω σχετικών υπηρεσιών (για παράδειγμα με SMS, Viber, Push Notifications κα). Μπορείτε να διαγραφείτε οποτεδήποτε από τη λίστα παραληπτών των newsletters – οπότε και δεν θα λαμβάνετε στο εξής το newsletter με την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος (email) στο gdpr@aromca.gr ή να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας με την είσοδο στον λογαριασμό χρήστη.

Make up list

Μέσω της δημιουργίας λογαριασμού χρήστη και με την παραχώρηση των ανωτέρω δεδομένων σας, μπορείτε επίσης να αποθηκεύετε τα αγαπημένα σας προϊόντα στην makeup list σας. Για την δημιουργία, συνεπώς, της makeup list σας, δεν απαιτείται κανένα άλλο στοιχείο πέραν αυτών που έχετε ήδη δηλώσει κατά την δημιουργία του λογαριασμού. Με τον τρόπο αυτό θα μπορείτε να ανατρέχετε στην δημιουργηθείσα από εσάς λίστα επιθυμιών προκειμένου να βλέπετε τα αποθηκευμένα από εσάς προϊόντα, να καταχωρείτε νέα προϊόντα ή να αφαιρείτε από αυτήν και να παραγγέλνετε τα επιθυμητά προϊόντα.

• Δεδομένα για την εκτέλεση των παραγγελιών

Είτε παραγγείλετε προϊόντα ως απλός επισκέπτης είτε ως εγγεγραμμένος χρήστης, θα πρέπει να μας δώσετε τουλάχιστον τα ακόλουθα στοιχεία:

Υποχρεωτικά στοιχεία: Όνομα, επώνυμο, ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail), τηλέφωνο, διεύθυνση 1η, πόλη, χώρα, ταχυδρομικός κώδικας και περιφέρεια/περιοχή.

Προαιρετικά στοιχεία: Επωνυμία (εφόσον η διεύθυνση που θέλετε να γίνει η παράδοση είναι σε επαγγελματικό χώρο), διεύθυνση 2η και προσθήκη σχολίων σχετικά με την παραγγελία.

Στην συνέχεια επιλέγετε τον τρόπο πληρωμής και επιβεβαιώνετε την παραγγελία σας.

Στοιχεία πιστωτικών και χρεωστικών καρτών ζητούνται κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας της, μόνο εφόσον επιλέξετε τον σχετικό τρόπο πληρωμής και αφορούν αποκλειστικά την ηλεκτρονική διαβίβασή τους μέσω ασφαλούς περιβάλλοντος στο τραπεζικό ίδρυμα για την ολοκλήρωση της πληρωμής της και μόνο. Η εταιρεία ΑΡΟΜΚΑ δεν κρατάει κανένα στοιχείο πιστωτικών/χρεωστικών καρτών στα συστήματά της.

Η Εταιρεία επεξεργάζεται τα Δεδομένα σας προκειμένου να εκπληρώσει τη συμβατική σχέση, να διεκπεραιώσει την παραγγελία των προϊόντων και να συμμορφωθεί με τις σχετικές νομικές της υποχρεώσεις. Τα στοιχεία για την εκτέλεση των παραγγελιών σας φυλάσσονται και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για την επεξεργασία και διεκπεραίωση των παραγγελιών σας ή για τυχόν αντικαταστάσεις και επιστροφές προϊόντων ή χρημάτων. Η χορήγηση των ανωτέρω στοιχείων αποτελεί προϋπόθεση για τη σύναψη και εκτέλεση σύμβασης, για τον λόγο αυτό αν δεν χορηγήσετε αυτά τα στοιχεία ή αν χορηγήσετε ανακριβή δεδομένα ή ζητήσετε τη διαγραφή τους ή τον περιορισμό στην επεξεργασία τους, δεν θα είναι δυνατή η επεξεργασία της παραγγελίας σας, ήτοι η υποβολή, εκτέλεση και παράδοση παραγγελιών ή η αντικατάσταση, επιστροφή προϊόντων ή χρημάτων.

Η Εταιρεία διαβιβάζει μόνο όσα στοιχεία απαιτούνται σε τρίτα πρόσωπα που εμπλέκονται στην διεκπεραίωση των υποχρεώσεων της και των συναλλαγών μαζί σας (μεταφορείς, διανομείς, πωλητές προϊόντων, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή ιδρύματα πληρωμών κ.λπ.).

• Φόρμα επιστροφής προϊόντων

Στο site υπάρχει επίσης σχετική φόρμα επιστροφής προϊόντων προκειμένου να εκτελεσθεί και διεκπεραιωθεί οιαδήποτε τυχόν επιστροφή κάποιου προϊόντος που παραγγείλατε. Στην εν λόγω φόρμα απαιτείται όπως συμπληρώσετε τα εξής στοιχεία: Όνομα, επώνυμο, e-mail, τηλέφωνο, τον αριθμό και την ημερομηνία της παραγγελίας, το όνομα και τον κωδικό του προϊόντος, την ποσότητα, την αιτία της επιστροφής και εάν το προϊόν έχει ανοιχθεί. Επίσης απαιτείται υποχρεωτικά να επιβεβαιώσετε ότι έχετε διαβάσει και αποδέχεστε την Πολιτική Επιστροφής Προϊόντων. Η Εταιρεία επεξεργάζεται τα εν λόγω Δεδομένα σας προκειμένου να εκτελέσει την επιστροφή των προϊόντων σας και συνεπώς τα Δεδομένα σας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για τον σκοπό αυτό. Η χορήγηση των ανωτέρω στοιχείων αποτελεί προϋπόθεση για την διεκπεραίωση της επιστροφής των παραγγελθέντων προϊόντων, για τον λόγο αυτό αν δεν χορηγήσετε αυτά τα στοιχεία ή αν χορηγήσετε ανακριβή δεδομένα ή ζητήσετε τη διαγραφή τους ή τον περιορισμό στην επεξεργασία τους, δεν θα είναι δυνατή η επιστροφή των προϊόντων.

• Φόρμα επικοινωνίας

Στο παρόν site υπάρχει επίσης ειδική φόρμα επικοινωνίας, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να επικοινωνήσετε με την Εταιρεία μας και να στέλνετε τα οιαδήποτε ερωτήματα, αιτήματα ή επισημάνσεις σας. Για το σκοπό αυτό σας ζητάμε να καταχωρήσετε το ονοματεπώνυμό σας και το email σας για να επικοινωνήσετε μαζί μας. Η Εταιρεία χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα σας για να απαντήσει στα αιτήματα και ερωτήματα ή επισημάνσεις που υποβάλλετε. Οι πληροφορίες που μοιράζεστε μαζί μας, μας δίνουν την δυνατότητα να διαχειριστούμε τα αιτήματά σας και να σας απαντήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν δεν μας χορηγήσετε τα εν λόγω Δεδομένα σας η Εταιρεία δεν θα μπορεί να απαντήσει στα αιτήματά σας.

• Φόρμα σχολιασμού

Στο site μας υπάρχει επίσης ειδική φόρμα σχολιασμού, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να αναρτήσετε στο site κάποιο σχόλιό σας. Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να καταχωρήσετε το ονοματεπώνυμό σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e-mail) και φυσικά να γράψετε το σχόλιο που επιθυμείτε. Η εν λόγω φόρμα σχολιασμού υπάρχει για την εξυπηρέτηση και βοήθεια των χρηστών του site ώστε να τους παρέχει μία πληρέστερη εμπειρία χρήσης με την ανάρτηση σχολίων έτερων χρηστών, η δε ανάρτηση του σχολίου σας γίνεται αποκλειστικά κατόπιν δική σας επιλογής, επιθυμίας και σχετικής προς τούτο συγκατάθεσης. Τα σχόλιά σας παραμένουν αναρτημένα στο site για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο.

Εάν δεν επιθυμείτε την ανάρτηση των σχολίων σας για την βοήθεια έτερων χρηστών, μην χρησιμοποιείται την σχετική φόρμα σχολιασμού αλλά μπορείτε να αποστείλετε οιαδήποτε τυχόν σχόλιά σας στην σχετική φόρμα επικοινωνίας με την Εταιρεία. Με τον τρόπο αυτό τα σχόλιά σας προωθούνται στο σχετικό τμήμα της Εταιρείας και δεν αναρτώνται στο site.

• Φόρμα αξιολόγησης

Στο site μας υπάρχει επίσης ειδική φόρμα αξιολόγησης, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να αναρτήσετε στο site την αξιολόγησή σας για τα εμφανιζόμενα προϊόντα. Για τον σκοπό αυτό συμπληρώνετε απλά το όνομά σας, την αξιολόγησή σας για το προϊόν και την βαθμολογία σας. Η εν λόγω φόρμα αξιολόγησης υπάρχει για την εξυπηρέτηση και βοήθεια των χρηστών του site ώστε να τους παρέχει μία πληρέστερη εμπειρία χρήσης με την ανάρτηση αξιολογήσεων των προϊόντων από έτερους χρήστες – πελάτες, η δε ανάρτηση των αξιολογήσεων σας γίνεται αποκλειστικά κατόπιν δική σας επιλογής, επιθυμίας και σχετικής προς τούτο συγκατάθεσης. Η αξιολόγησή σας παραμένει αναρτημένη στο site για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο.

Εάν δεν επιθυμείτε την ανάρτηση των αξιολογήσεών σας για την βοήθεια έτερων χρηστών, μην χρησιμοποιείται την σχετική φόρμα αξιολόγησης αλλά μπορείτε να αποστείλετε οιαδήποτε τυχόν αξιολόγησή σας στην σχετική φόρμα επικοινωνίας με την Εταιρεία. Με τον τρόπο αυτό η αξιολόγησή σας προωθείται στο σχετικό τμήμα της Εταιρείας και δεν αναρτάται στο site.

Με ποιο τρόπο και για ποιο λόγο συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας;

Η Εταιρεία συλλέγει και αποθηκεύει μόνον όσα προσωπικά δεδομένα της χορηγείτε οικειοθελώς, προκειμένου να ανταποκριθεί στην παροχή των εκάστοτε υπηρεσιών που έχετε ήδη ζητήσει. Συγκεκριμένα, επεξεργάζεται τα χορηγηθέντα από εσάς δεδομένα προκειμένου να επικοινωνήσει μαζί σας και να σας αποστείλει προωθητικό υλικό, ενημερωτικά μηνύματα (newsletters) και προσφορές, να εκτελέσει και διεκπεραιώσει τις παραγγελίες σας και τυχόν επιστροφές σας και να απαντήσει στα αιτήματα και ερωτήματα ή επισημάνσεις που υποβάλλετε σε εμάς μέσω της φόρμας επικοινωνίας. Έτσι, η νομική βάση της επεξεργασίας είναι κατά περίπτωση είτε το γεγονός ότι έχετε δώσει την σχετική συγκατάθεση είτε το γεγονός ότι πρόκειται για διεκπεραίωση συμβατικής σχέσης (πχ. παραγγελία). Η Εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα μόνον για τον σκοπό για τον οποίο μας τα δώσατε και μόνον για όσο χρόνο αυτό είναι αναγκαίο για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο μας τα δώσατε.

Ειδικότερα, για τον σκοπό αποστολής newsletters, τα προσωπικά σας δεδομένα τηρούνται μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσής σας. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί από εσάς οποιαδήποτε στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσης δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση κατά το χρονικό διάστημα πριν την ανάκλησή της. Στην περίπτωση των παραγγελιών προϊόντων ή επιστροφών διατηρούμε τα δεδομένα σας για εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να εκπληρώσουμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις όπως η σχετική νομοθεσία προβλέπει.

Με ποιον μοιραζόμαστε τα δεδομένα σας;

Πρόσβαση στα Δεδομένα σας έχει το απολύτως απαραίτητο προσωπικό της Εταιρείας, το οποίο έχει δεσμευτεί με τήρηση εμπιστευτικότητας και οι συνεργαζόμενες με εμάς επιχειρήσεις ή τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών, οι οποίοι επεξεργάζονται τα δεδομένα σας ως εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό μας και σύμφωνα με τις εντολές μας.

Περαιτέρω, απαιτείται ομαδική συνεργασία για να μπορούμε να σας παρέχουμε το σχετικό ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό. Για το λόγο αυτό ενδέχεται να παράσχουμε πληροφορίες και στοιχεία στους έμπιστους, αξιόπιστους συνεργάτες μας, προκειμένου να τους βοηθήσουμε να σας παρέχουν το σχετικό υλικό.

Επίσης στα πλαίσια εκτέλεσης των παραγγελιών, ενδέχεται να χρειαστεί να μεταβιβαστούν τα δεδομένα σας σε τρίτους για την προμήθεια, παράδοση ή επιστροφή των προϊόντων που έχετε παραγγείλει.

Η Εταιρεία δεν θα κοινοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα σας σε τρίτους, εκτός αν σας έχει ενημερώσει και έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας (όταν αυτό απαιτείται από το νόμο) εκ των προτέρων (εκτός αν υποχρεούμαστε από το νόμο να κοινοποιήσουμε δεδομένα σας). Κατ’ εξαίρεση, κοινοποιούμε δεδομένα σας σε πρόσωπα που μας παρέχουν υπηρεσίες σε σχέση με την εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους μας δώσατε τα δεδομένα αυτά. Για παράδειγμα, κοινοποιούμε τα δεδομένα επικοινωνίας σας σε παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή σε πλατφόρμες δημιουργίας και αποστολής newsletters ή σε τρίτα πρόσωπα που εμπλέκονται στην διεκπεραίωση των υποχρεώσεων και των συναλλαγών της Εταιρείας μαζί σας (μεταφορείς, διανομείς, πωλητές, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή ιδρύματα πληρωμών).

Πρόσθετες πληροφορίες για την παροχή από εσάς των δεδομένων σας:

Εάν αρνηθείτε να παραχωρήσετε τα στοιχεία που επισημαίνονται ως υποχρεωτικά, θα είναι αδύνατο να επιτευχθεί η εκτέλεση των υπηρεσιών σας και ο βασικός σκοπός της συλλογής των συγκεκριμένων προσωπικών σας δεδομένων, δηλαδή θα είναι αδύνατον να επεξεργαστούμε και να διεκπεραιώσουμε την παραγγελία σας ή την επιστροφή των προϊόντων σας, να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες για την αποστολή των newsletters με διαφημιστικό και προωθητικό ενημερωτικό υλικό κάθε είδους (έντυπου, μέσω e-mail, τηλεφωνικώς κλπ) ή να απαντήσουμε στα διάφορα αιτήματα/ ερωτήματά σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Περιπτώσεις στις οποίες δεν ισχύει η πολιτική της Εταιρείας για την προστασία προσωπικών δεδομένων:

Χρήση κοινωνικών δικτύων

Στην ιστοσελίδα της Εταιρείας ενσωματώνονται λειτουργίες κοινωνικών δικτύων με τη μορφή εικονιδίων. Τα εικονίδια αυτά ενεργοποιούνται και δημιουργούν σύνδεση με εξωτερικούς διακομιστές των αντίστοιχων κοινωνικών δικτύων μόνον αν επιλέξετε αυτά κάνοντας click πάνω τους, εκφράζοντας έτσι τη συγκατάθεσή σας να επικοινωνήσετε με τους παρόχους των κοινωνικών αυτών δικτύων. Εισάγοντας τα προσωπικά στοιχεία πρόσβασης σε αυτά τα δίκτυα ενεργοποιείτε τη σύνδεσή σας με αυτά. Έτσι αποχωρείτε από το site της Εταιρείας και τη σφαίρα ελέγχου της. Το site της Εταιρείας δεν καταγράφει ποια εξωτερικά κοινωνικά δίκτυα ενεργοποιείτε. Παρακαλούμε να συμβουλευθείτε τη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων των κοινωνικών αυτών δικτύων και το σκοπό για τον οποίον συλλέγονται τα δεδομένα, τη χρήση και την επεξεργασία τους, καθώς και για τα δικαιώματα και τις επιλογές σας για την προστασία της ιδιωτικότητάς σας. Η παρούσα πολιτική δεν εφαρμόζεται στα κοινωνικά αυτά δίκτυα.

Cookies

Τα «cookies» είναι μικρά κομμάτια αρχείων σε μορφή κειμένου, τα οποία αποθηκεύονται στον περιηγητή (browser) του χρήστη όταν επισκέπτεται έναν ιστότοπο.

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του site και τη σύνδεση και μετακίνησή σας στις σελίδες αυτού, ήτοι για να βελτιώσουμε τη χρήση και τη λειτουργικότητα του ιστότοπού μας και να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ιστότοπό μας και τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που προσφέρονται σε αυτόν. Η εγκατάσταση των Cookies στον υπολογιστή σας παρέχει έναν εύκολο και εξυπηρετικό τρόπο για να εμπλουτισθεί η εμπειρία σας και να διευκολυνθεί η επόμενη επίσκεψή σας.

Χρησιμοποιούμε, επίσης, cookies για να αναλυθεί το πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν το site και για την εξαγωγή στατιστικών πληροφοριών όπως επίσης και cookies που θυμούνται την επιλογή γλώσσας του χρήστη ώστε κατά την επόμενη επίσκεψή του μέσω του ίδιου browser να εμφανίζεται το site στο χρήστη στην ίδια προεπιλεγμένη από αυτόν γλώσσα και cookies τοποθεσίας, τα οποία απλά αναγνωρίζουν αν ο χρήστης βρίσκεται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Οι πληροφορίες που συλλέγονται από αυτά τα cookies είναι ανώνυμες. Τα cookies είναι μικρά αρχεία που αποθηκεύονται στη συσκευή σας, τα οποία δεν προκαλούν ζημιά στον υπολογιστή σας και δεν περιέχουν ιούς.

Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του περιηγητή σας (browser) ώστε να ειδοποιείστε για το πότε χρησιμοποιούνται cookies, όπως, επίσης μπορείτε να επιτρέψετε τη χρήση του για μία φορά ή να αρνηθείτε τη χρήση τους σε ορισμένες ή σε όλες τις περιπτώσεις ή να τα διαγράψετε. Μπορείτε, επίσης, να ενεργοποιήσετε την αυτόματη διαγραφή των cookies όταν κλείσετε τον browser. Στην περίπτωση αυτή, καθώς και αν διαγράψετε τα cookies, ενδέχεται να χρειασθεί να επανακαταχωρίσετε ορισμένες πληροφορίες στον περιηγητή ή στο site ή ενδέχεται να μην μπορείτε να εγγραφείτε ή να χρησιμοποιήσετε άλλες δυνατότητες που προϋποθέτουν εγγραφή ή συλλογή πληροφοριών. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα cookies δείτε http://www.allaboutcookies.org/.

Τα δικαιώματά σας

Με την επιφύλαξη των διατάξεων του νόμου έχετε δικαίωμα:

α. να ενημερωθείτε για το ποια προσωπικά δεδομένα σας κατέχουμε και πως τα επεξεργαζόμαστε, καθώς και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά (δηλ. να λάβετε αντίγραφά τους),

β. να ζητήσετε διόρθωση ή ενημέρωση των προσωπικών δεδομένων σας, αν είναι εσφαλμένα ή ανακριβή,

γ. να ζητήσετε διαγραφή των δεδομένων. Θα τα διαγράψουμε, αν δεν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω επεξεργασίας για το σκοπό για τον οποίο συνελέγησαν και αν δεν συντρέχει άλλος νόμιμος λόγος διατήρησής τους,

δ. να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας, αν πιστεύετε ότι είναι λανθασμένα ή ότι δεν τα επεξεργαζόμαστε νομίμως. Εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο θα σταματήσουμε να τα επεξεργαζόμαστε μέχρι να ξεκαθαρισθεί το ζήτημα,

ε. να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να εναντιωθείτε στην επεξεργασία για την οποία έχει δοθεί συγκατάθεση (π.χ. newsletters), αν και βεβαίως, μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας οποτεδήποτε και δεν θα επεξεργασθούμε τα δεδομένα σας στο μέλλον,

στ. να ζητήσετε την μεταφορά των προσωπικών σας δεδομένων σε οποιονδήποτε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας (δικαίωμα στην φορητότητα των δεδομένων).

ζ. να ανακαλέσετε ελεύθερα την δοθείσα συγκατάθεσή σας, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση σας προτού την ανακαλέσετε.

Για να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας απευθυνθείτε στην εταιρεία στο email: gdpr@aromca.gr ή στο τηλ. 210-2835001 ή απευθείας στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO): Γεωργία Μπέκα e-mail gbeka@aromca.gr, τηλέφωνο 210-2835001.

η. να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr): Τηλεφωνικό Κέντρο: (+30) 210 6475600, Fax: (+30) 210 6475628, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr. Θα εκτιμούσαμε ωστόσο αν μας δινόταν η ευκαιρία να διαχειριστούμε τους προβληματισμούς σας πριν προσεγγίσετε την αρχή προστασίας δεδομένων και γι' αυτό παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με μας αρχικά, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επαφής που αναφέρονται παραπάνω.

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ανησυχία για το πως χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας, καθώς και για να ασκήσετε τα ανωτέρω δικαιώματά σας μπορείτε να απευθυνθείτε στην Εταιρεία στο e-mail: gdpr@aromca.gr ή στο τηλέφωνο 210-2835001. Η Εταιρεία θα καταβάλει κάθε εύλογη προσπάθεια να σας απαντήσει εντός τριάντα (30) ημερών από την υποβολή της ερώτησης ή του αιτήματός σας. Αν συντρέχει σοβαρός λόγος για τον οποίο αδυνατούμε να απαντήσουμε εντός τριάντα (30) ημερών, θα σας ενημερώσουμε.

Αναπροσαρμογές της Πολιτικής Απορρήτου

Η Εταιρεία συνεχώς επεκτείνει, ενημερώνει και βελτιώνει την ιστοσελίδα της www.erreduemakeup.com, και τα σχετικά με αυτή προϊόντα, και επομένως θα ανανεώνει και την παρούσα πολιτική. Σας συστήνουμε να διαβάζετε τη διαδικασία-ενότητα αυτή ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να ενημερώνεστε για τυχόν αλλαγές στο περιεχόμενο της παρούσας πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Οποιαδήποτε μελλοντική αλλαγή στο σχετικό νόμο θα ενσωματώνεται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να αλλάξουμε τους όρους αυτής της Πολιτικής Απορρήτου, σύμφωνα πάντα με το εφαρμοστέο δίκαιο. Συνεπώς, η Πολιτική Απορρήτου μπορεί να τροποποιηθεί και αναπροσαρμοσθεί οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς ειδοποίηση των χρηστών-επισκεπτών της. Οι επισκέπτες και χρήστες του ιστοτόπου παρακαλούνται να συμβουλεύονται περιοδικά την Πολιτική Απορρήτου για πιθανές αλλαγές. Σε κάθε δε περίπτωση, από τη συνεχιζόμενη πρόσβαση και χρήση του ιστοτόπου τεκμαίρεται ότι οι επισκέπτες-χρήστες του ιστοτόπου αποδέχονται κάθε υπάρχουσα αλλαγή της Πολιτικής Απορρήτου.